27 Ekim 2009 Salı

ADALAR POSTASI-2332: domuz g(r)ibi! :( adalılar da pek şımarıkmış hani... :)


http://cgi.ebay.com/GREECE-TURKEY-CONSTANTINOPLE-HALKI-ISTANBUL-B-W-PPC_W0QQitemZ230392576285QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item35a477b91d


* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

24 Şubat 1896 Pazartesi günlü Heybeliada'da Manastır ve Bahriye Mektebi arasında vaki arazi ihtilafının halledilerek karara bağlandıgına dair...


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Büyükada, 26/10/2009 11:19


* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

28 Ekim 2009 Çarşamba günü
Büyükada'da HAVA DURUMU*
hafif sağanak yağışlı
14-17ºC
% 76-94 nem
KD 21km/sa

Gündoğuşu 06:28 ... Günbatışı 17:06

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca


* * *

Cicely Mary Barker, The Jack-Go-Bed-At-Noon Fairy.


* * *

ADALAR POSTASI'nın 2332. sayısında neler var bir bakalım:

http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2009/10/28-2332.html

)O(


1- Ali Şenalp: "Farkında mısınız bilmiyorum ama bu uygulamalarla Ada kıyıları neredeyse tamamen özel işletmelerin inisiyatifine terk edilmiş, Adalılar da dahil olmak üzere herkese paralı hale getirilmiştir…  Bugün vapurlarımızı geri almaya uğraşırken yarın kıyılarımızı da geri almaya uğraşmak zorunda kalabiliriz…"


2- Semiha Baltacı-Necati Önel: "Tüm ADALAR POSTASI okurlarını, 29 Ekim akşamı Büyükada Recep Koç Cad. No:32'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamasına bekliyoruz.


3- Celâl Karaca: "Sevgili dostlarım Atilla, İbrahim ve Arif Çağlar'ın babalarının vefatından dolayı Çağlar Ailesi'ne başsağlığı dilerim..."


4- Ugo Antonio Corintio: "Böyle mi olmalı Adamız?"


5- Murat Öztürk: "Heybeliada'nın simgesi yandı!"


6- Tuba İlkmen Şenay: "Ama yine de kesinlikle tek cözümün ve gerçek eylemin bu olacağına inanıyor ve mecbur kalmadiğımız sürece, gerekirse iskelelerde bekleyip vapur olan seferleri tercih etmeliyiz diyorum. Buna bütün Adalılar katılırsa, olumlu bir değişim veya geri adım atılabileceğine inanıyorum. Ve hatta keşke belediye böyle bir eylemi duyursa ve Adalılar arasındaki birliği sağlasa eminim ümidini kaybetmiş olan pek çok Adalı da buna uymaya çalışacaktır..."


7- Güntay Şimşek: "Adalıların şımarıklığı nereden geliyor?"


8- Başak Günsever: "Zararı Şimdi mi Anladın İDO?"


9- Gerçek Gündem: Adalar Belediye Başkanı Farsakoğlu, İDO ve Habertürk yazarı Şimşek'e tepki gösterdi...


10- Hürriyet yazarı Gila Benyamor, Adalıların vapur sıkıntısına dikkat çektiği yazısında, "İşin ucunda insanların can güvenliği olunca kar-zarar hesabı yapılır mı" diye sordu...


11- Selda Arkan: "Pazar günkü Cumhuriyet gazetesinde çıkan karikatür..."


12- "Adalar'a 'mopur' değil 'vapur' istiyoruz!" kampanyasına 27 Ekim 2009 Salı günü 14:33 itibariyle toplanan 1147 imza...

)O(


* * *

BİR de BALIK:




.........................................................1

From: ALİ ŞENALP
Subject: RE: ADALAR POSTASI-2329: yanginin kundaklama sonucu ciktigi... sanatoryumun harab, evrakinin kul velhasili yaziklar oldugu...
Date: October 27, 2009 12:18:49 AM EET
To: adalar.postasi.1@gmail.com


ADA SAHİLLERİNDE DİKENLİ TELLER
 
Ada kıyılarının çeşitli şekillerde kullanım, koruma ve hizmet amacıyla özel kişi veya kurumlara tahsis edildiğini biliyoruz. Buraların kullanımıyla ilgili şimdiye dek karşılaştığımız uygulamalar şunlardır: Adalar belediyesi tarafından geçici izinli şezlongcu, Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralananlar, ecrimisil ödemek suretiyle kullanılan alanlar ve Mesire Yeri olarak Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından kiralanmış yerler. Geçtiğimiz yaz bunlara Orman Bakanlığı tarafından ihale yoluyla 8-10 yıllığına kiralanmış alanlar da eklendi.
 
Bu son eklenen, Orman Bakanlığı tarafından kiralanan yerlerin kullanılma şeklinde diğer alanlara nazaran oldukça farklı yönler vardır.
Şöyle ki;
*Sözkonusu yerlerin etrafı tel çitlerle çevrilmiş, çitlerin üstü dikenli tellerle tahkim edilmiştir. Hayvan veya insan geçmesi mümkün değildir.
*İçlerinde yapılaşmalar vardır. Eski yapıların onarım ve büyütülmesi dışında, yeni yapılar ve iskeleler yapılmıştır.
*Sözkonusu alana girişlerden ücret alınmaktadır.
 
Benim görebildiklerim, Heybeliada’da Asaf, Kablo, Alman Koyu, Çam Limanı; Büyükada’da Viranbağ’da iki yer; Burgazadası’nda Kalpazankaya geçtiğimiz yaz bu şekilde kiraya verilmiş ve yukarda sıraladığım uygulamalar yapılmıştır. Tabii, göremediğim, farkına varmadığım yerler de olabilir…
 
Daha önce çeşitli şekillerde özel şirket veya kişilere verilmiş diğer yerlerdeki işletme ve uygulama hataları bir yana, Orman Bakanlığı’nın geçtiğimiz yaz verdiği yerlerde görebildiğim kadarıyla tam bir kural tanımazlık, denetimsizlik ve oldubitti anlayışı hakimdir.
 
Tamamı SİT alanı olan Adalarımız'da, evlerimizde yapacağımız onarımlarda dahi Anıtlar Kurulu ve Belediye’den gerekli yasal izinleri alabilmek için aylarca inceleme ve onay sürecini beklerken, bu yerlerde on beş gün, bir ay içinde dikenli tel duvarlar, binalar, iskeleler yapılmıştır. Bu haliyle her türlü denetim ve yasal gereklilikten muaf bir görünüm vardır.
 
Sözkonusu yerler;
* Kıyı, Gecekondu, İmar kanunlarına uygun mudur?
* İnşaat ruhsatları varmıdır?
* İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatları (plaj, kafe, bar vb olarak ayrı ayrı) var mıdır?
 
Kişisel kanaatim, yukarıdaki gerekliliklerin hiçbirine haiz olmadıkları yönündedir…
 
Farkında mısınız bilmiyorum ama bu uygulamalarla Ada kıyıları neredeyse tamamen özel işletmelerin inisiyatifine terk edilmiş, Adalılar da dahil olmak üzere herkese paralı hale getirilmiştir…   
 
Bugün vapurlarımızı geri almaya uğraşırken yarın kıyılarımızı da geri almaya uğraşmak zorunda kalabiliriz…
 
Ali Şenalp
 
Not: Kıyılarda gelenlerin ihtiyacını karşılayacak ve rahatını temin edecek hizmetlerin verilmesine karşı değilim. Etrafında tel duvarlar olmayacak, girişler serbest olacak, mecburi değil sadece verilen hizmetin ücreti alınacak bir düzenleme yapılabilir. Tabii, bina ve iskelelerin yapılmasının kurallara uygun olması, gerekli ruhsatlara sahip olmaları ve denetlenmeleri konularını söylemeye dahi gerek yok…



.........................................................2

From: SEMİHA BALTACI
Subject:
Date: October 27, 2009 5:42:26 PM EET
To: adalar.postasi@gmail.com




TÜM ADALAR POSTASI OKURLARINI,
29 EKİM AKŞAMI
BÜYÜKADA RECEP KOÇ CAD.NO.32'deki
CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASINA BEKLİYORUZ.
 
SEMİHA BALTACI- NECATİ ÖNEL




.........................................................3

From: CELÂL KARACA
Subject: Başsaglıgı.
Date: October 27, 2009 2:53:20 PM EET
To: adalar.postasi@gmail.com


ADALAR POSTASI'nın böyle bir duyuruyla bizlere ulaşmasından dolayı teşekkür ederim.
Sevgili dostlarım Atilla, İbrahim ve Arif Çağlar'ın babalarının vefatından dolayı Çağlar Ailesi'ne başsağlığı dilerim.
Geride kalanlara Allah'tan sağlıklı ve uzun bir yaşam dilerim.
Celâl Karaca



.........................................................4

From: UGO ANTONİO CORİNTİO
Subject: E-posta gönderiliyor: P1130852, P1130853
Date: October 26, 2009 11:46:34 AM EET
To: adalar.postasi@gmail.com


BÖYLE Mi OLMALI ADAMIZ?...






.........................................................5

Milliyet, 20.10.2009
Murat Öztürk

http://www.adalar.bel.tr/gazete_foto/MiLLiYET_20091020_5.jpg





.........................................................6

From: TUBA İLKMEN ŞENAY
Subject: Re: ADALAR POSTASI-2331: ido'nun filosu... filo'nun idosu...
Date: October 27, 2009 2:48:11 PM EET
To: adalar.postasi.1@gmail.com


Merhaba,
Ben Mustafa Bey'e katılıyor ve motor seferleri yerine vapur olan saatleri tercih etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Fakat herhalde bunun da yapılacağını tahmin eden İDO, öyle iyi ayarlamış ki saatleri, resmen mecbur ediyor insanları, özellikle de mesai gidiş ve dönüş saatlerinde. Örneğin 2. sınıfta okuyan kızım, Heybeli'den 7:10'a biniyor, diğer birçok ögrenciyle birlikte... Ben bir süre işime gücüme geç veya çok çok erken gitmeyi göze alsam bile, onları okullarına geç yollayamayız. Veya küçücük çocuklar zaten yeterince erken kalkarken bir de sadece vapura binmek uğruna 1 saat daha erken kalkmalarını isteyemeyiz ki...  
 
Ama yine de kesinlikle tek cözümün ve gerçek eylemin bu olacağına inanıyor ve mecbur kalmadiğımız sürece, gerekirse iskelelerde bekleyip vapur olan seferleri tercih etmeliyiz diyorum. Buna bütün Adalılar katılırsa, olumlu bir değişim veya geri adım atılabileceğine inanıyorum. 

Ve hatta keşke belediye böyle bir eylemi duyursa ve Adalılar arasındaki birliği sağlasa eminim ümidini kaybetmiş olan pek çok Adalı da buna uymaya çalışacaktır.  
 
Tuba İlkmen Şenay



.........................................................7

Haber Türk, 27.10.2009
Güntay Şimşek

http://www.haberturk.com/ekonomi/yazar/11216-Hapse-atmakla-sorun-cozulmuyor.aspx


[...]

ADALILARIN ŞIMARIKLIĞI NEREDEN GELİYOR?

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), bu kış sezonu için Adalar hattında vapur seferlerinin yerine yüksek kapasiteli yolcu teknelerinin hizmet vereceğini duyurmasıyla ayrıcalıklı muamele görmeye alışık, bedava sefer tutkunu kesim adeta ayağa kalktı. Ama ben Adalıları değil, yıllarca Adalılara ayrıcalıklı davranan İDO’yu haksız buluyorum.

Çünkü Adalar arası yapılan bedava seferleri gündeme birkaç kez getirmeme rağmen bir netice alamadım. Adalılar yağıp gürledi. Ben yazınca bu ayrıcalıklı beleş seferler ortadan kalkacak zannettiler. Değişen bir şey olmadı.

Merakım şu; İDO yetkilileri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi kimin parasıyla Adalılara bedava sefer uygulamasını devam ettiriyor? 

Ayrıca bir kesime bu kadar ayrıcalık tanınırsa elbette sonu hayırlı olmayacaktır. Adalar için konan tekneleri balıkçı kayığını benzetip eleştireceklerdir. Bedava adalar arası turlar ile yetinmeyip İstanbul’dan da ücretsiz ya da düşük bedelli seferler talep edeceklerdir. Vapurların model ve renklerini de belirlemeye kalkacaklardır. Hakları da var.  
 
Birkaç gün vapurlar yerine 60 kişilik yolcu potansiyeli olan hatlar için sefere konan 600 kişilik tekneleri protesto ettiler. Neden? Daha büyük vapurlarla yata yata fazla sallanmadan Adalara gitmek istiyorlar. Haklılar.

İDO ne kadar zarar ederse etsin, Adalılar konforlarından ödün vermek istemiyor. Hatta bazen de durumu tekerlekli sandalye ve bebek puseti gibi malzemelerle ajite ediyorlar.
 
Ada psikolojisi diye bir kavram olduğunu Kıbrıs ve Malta’da yaşayan bazı tanıdıklarımdan biliyordum. Ama bizim Adalarda yaşayanlarda şımarıklıkla –çokbilmişlik arasında gidip gelen farklı bir durum söz konusu. Adalara onların istediği gemiler boş gidip gelirse bu kez İstanbullular mağdur olacaktır. Ama onları ilgilendirir mi? 

İDO, neden Adalara vapur yerine motor (tekne) koyuyormuş? Yazın vapur, kışın neden motor çalışıyormuş?  Yolcular sigortalımıymış?

Motor dedikleri İstanbul’da günde binlerce insanı taşıyan 40 metrelik tekneler. Sigortaları vapurlardan farklı değil, sertifikasyon ve denetim de vapurlarla aynı prosedüre tabi…

Yazın binlerce insanı taşıyan vapurların, kışın da yüz kişiyi bulmayan yolcularla sefere koymak akıl işimidir? Bunları Adalılar anlamaz, ama İDO bu tepkiyi hak ediyor! 

[...]



.........................................................8

Gerçek Gündem, 27.10.2009
Başak Günsever

http://gercekgundem.com/?p=227520


Zararı şimdi mi anladın İDO!

AKP, Adalar halkını cezalandırırken zarar gerekçesinin arkasına sığınıyor.



İDO’nun yeni kış sezonunda Adalar hattı vapur seferlerinde yaptığı değişikliğe gelen tepkileri İDO Basın Müşaviri Tolga Uyar yanıtladı. İDO, ''Adalar Hattı zarar ediyor'' savunmasını yapıyor. Gerçek böyle olsa bile, ''zarar''ın 29 Mart seçimlerinden sonra dikkate alınması gözlerden kaçmıyor.

29 Mart yerel seçimlerinin ardından AKP'den CHP'ye geçen Adalar Belediyesi'nin başına gelmeyen kalmadı. AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi önce hastalar için ayrılan teknelerin yakıtlarını azalttı, ardından da görevli personelini geri çekti. Şimdi ise Adalar'a yıllardan beri sefer yapan vapurlar kaldırıldı. Vapurların yerine ise güvenliği tartışmalı olan tekneler konuldu. Adalar halkının tepkilerinin artması üzerine sorularımızı yanıtlayan İDO yetkilileri, ''O hat zarar ediyordu'' açıklaması yaptı.

İDO'nun bu açıklaması, Adalar halkının ''CHP belediyeyi kazandı o yüzden cezalandırılıyoruz'' tepkisinin gerçekçi olduğunu gösteriyor. ''Zarar ettiği'' öne sürülen vapurlar, 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesi seferlerine devam ediyordu. İDO'nun, belediyenin el değiştirmesi sonrası ''zarar'' gerekçesine sığınması ve vapurları kaldırarak yerine tekne koyması dikkatlerden kaçmadı.

İDO'DAN KOMİK GEREKÇE

Kamuoyundan gelen tepkiler ve ‘Adalar-Bostancı Vapurumu Vermiyorum Platformu’nun kış tarifesine eklenen motorların yerine tekrar eski vapurların seferlere konulması için başlattığı imza kampanyası üzerine aradığımız İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş (İDO) Basın Müşaviri Tolga Uyar, Gerçek Gündem’e konuyla ilgili şunları söyledi: “Öncelikle Adalar’a yapılan seferlerde vapurların kalktığı, yerine motor konulduğu gibi bir yanlış bilgi var ortada. Öyle bir şey yok. Vapurlar çalışıyor hâlâ. Bir motor, bir vapur olarak çıkıyorlar sefere.”

“7 BUÇUK MİLYAR ZARAR İÇİN OLAĞAN BİR KARAR”

Sefere konan teknelerin seyir yapmakla ilgili belgelerinin vapurlarla aynı yeterlilikte olduğunu söyleyen Uyar, tepkilerin normal olduğunu ama fazla olduğunu belirttiği konuşmasında; “Bostancı- Adalar hattı için Mavi Marmara Kooperatifi’nden kiralanan bu tekneler, bilinen, eski motorlardan değil. Donanımları, personeli çok güzel. Maliyeti de yarı yarıya daha düşük. Vapurlar kaldırılıyormuş gibi bir fırtına koptu. Vapurla ada, etle tırnak gibidir. Ama bu kurum 7 buçuk milyar zarar ediyorsa böyle bir kararın doğruluğu tartışılmaz” diye konuştu.

Teknelere gelen eleştirilerin gerekçelerinin olmadığını savunan Uyar, “Güvenli değil diyorlar. Ben de güvenli tekneler bunlar diyorum. Bütün dünyada uygulanan denizcilik kurallarına uygun, güvenliği had safhada tekneler. Özürlüler için kullanılamaz diyorlar. Özürlüler için sadece yenilenen Şehir Hatları vapurları uygundur zaten. Ama personelimiz böyle durumlarda zaten yardımcı oluyorlar” dedi.

Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu’nun da bu karardan memnun olduğunu iddia eden Uyar, Farsakoğlu’nun bunun bir toplu ulaşım çalışması olduğunu söylediğini iletti. Uyar, tepkiler yükselse de bu karara devam edecek misiniz sorumuza, “Evet, çok doğru bir karar bu” yanıtını verdi.

...

Okuyucu Yorumları:

derder
27 Ekim 2009 19:34

belediye veya ona bağlı kuruluşlar kar niyetiyle değil , kamu yararına çalışırlar..Ama akp ve yandaşlarının kafasında ve kıblesinde hep kar ve para olduğu için Kamu kuruluşlarına bile , kamu yararı değil ceğlerine girecek olan rantı düşünüyorlar.

g.k
27 Ekim 2009 18:39

TRT DE ZARAR EDİYOR KAPATACAKLARMI YOKSA YANDAŞA MI DEVREDECEKLERMİ

Refiye
27 Ekim 2009 17:51

Benden önce yorum gönderen Berna hanımın yorumunu iyi inceleyin Erdekten Avşaya 7 TL ye yolcu taşınırken İDO tarafından gemi çanakkaleye GESTAŞ'a geçmiş fiatta 2 TL sına düşmüştür.Bu nasıl oluyor aynı şekilde İDO zarar ediyor diye gemiyi devretti.Aynı gemi ucuz fiat.İDO İstanbulda halkın parası ile birilerini finanse ediyor.BİT olduğu için kontroluda yok bu duruma karşı derhal dava açılıp Denizyollarının İDO ya devir özelleştirilmesi durdurulabilir.

Berna
27 Ekim 2009 16:59

50 senedir 12 ay Avşa ve Marmara adalarına çalışan Mavi Marmara gemsinin seferlerini niye iptal ettiler.O iki adada kışın 10 bin nufus yaşıyor.Onların İstanbul bağlantısını kesme hakkınız varmı. Zarar ediyoruz diye Çanakkaleye devrettiğiniz Erdek-Avsa-Marmara gemisinin fiatı 7 TL de 2 TL düşürüldü.Onlar niye zarar etmiyor.Siz İDO olarak paraları aşırı şekilde başka yere harcayıp zarar ettik diyorsunuz.

Umut
27 Ekim 2009 16:35

Hiç kimse bunun bir kamu hizmeti olduğunu kar/zarar düşünüşmemesi gerektiğinden bahsetmiyor.
Belediyelerin varlığı hizmet için
ne zaman çağdaş bir toplum olacağız ucuz hareketlerden kurtulacağız.
her geçen gün Çağdaşlıktan daha da uzaklaşıyoruz.
yazık...



.........................................................9

Gerçek Gündem, 27.10.2009
Başak Günsever

http://gercekgundem.com/?p=227583



Belediye Başkanından cevap

Adalar Belediye Başkanı Farsakoğlu, İDO ve Habertürk yazarı Şimşek'e tepki gösterdi.



Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Habertürk yazarı Güntay Şimşek’i, bugünkü yazısından dolayı kınadığını belirtti.

“Adalıların şımarıklığı nerden geliyor” başlığıyla kaleme aldığı yazısında, İDO’nun kış sezonu için yaptığı tarife değişikliğine tepki gösteren Adalılar’ın “şımarık” ve “bedavacı” olduğunu ilan eden Habertürk Gazetesi yazarı Güntay Şimşek, yazısında, “ayrıcalıklı muamele görmeye alışkın, bedava sefer tutkunu kesim adeta ayağa kalktı” ifadelerini kullandı.

Adalar Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Gerçek Gündem’e yaptığı açıklamalarda tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Gazeteciler mi Ada halkını şımarık olarak niteleyecek? Yöre halkını, demokratik bir girişimi nedeniyle şımarık olarak görecek herhalde ilk medya mensubudur kendisi. Bu oldukça kınanacak ve çok üzüntü duyulacak bir söylem. Böyle antidemokratik bir söylem olur mu? Şımarıklık gibi bir kavram yakışmıyor. Şiddetle ve üzüntüyle kınıyorum.”

Ada halkını ‘oldukça duyarlı’ olarak niteleyen Farsakoğlu, İDO’nun kış tarifesinde kaldırdığı vapurların yerine konan teknelere tepki gösteren platformun on binin üzerinde imza topladığını söyledi.

Gerçek Gündem’e bugün konuyla ilgili görüşlerini aktaran İDO yetkilisi Tolga Uyar’ın 'eleştirilerin gerekçelerinin olmadığını' savunduğunu söylememiz üzerine ise Farsakoğlu; “Daha imzalar kendilerine ulaştırılmadan gerekçelerini haksız bulmak doğru değil. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmemek lazım. Platform zaten imzaları Büyükşehir Belediye Başkanı'na vereceklerini söyledi.” diye konuştu.

Vapur seferlerinin sağlıklı ve düzenli yapılmadığını dile getiren Farsakoğlu, konunun konuşulup tartışılması gerektiğini söyledi. Farsakoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazı seferlerin motorlarla yapılmasına hiç kimsenin itirazı olamaz. Marmara Kooperatifi deniz taşımacılığı konusunda da kendini yeniliyor sürekli. İtiraz şurada; kış tarifesi hazırlanırken eskiden tarife toplantıları yapılırdı. Kaymakam, belediye, halk ve yöneticilere duyurulurdu. Herkesin görüşü alınırdı. Bu konuda İDO maalesef eksiklik içersinde.”

ADA HALKI NELERDEN ŞİKAYETÇİ?

“Motorlar vapurlar kadar konforlu ve güvenli değil. Elbette İDO güvenlik denetimlerini yapıyordur. Ama kışın daha tedirgin insanlar. Tuvaletlerin yetersizliğinden, motora biniş ve inişlerdeki tıkanmalardan şikayetçiler. Engelliler, hastalar ve yaşlıların biniş ve iniş güçlüklerinden şikayetçiler. Bir de İDO özelleştirilecek, vapurlar kaldırılacak gibi söylentilerle, kurumdan da yeterli açıklama gelmeyince itirazlara dönüşüyor bunlar. Halkın sıkıntılarına tepki vermemeliyiz. Kamu ve medyaya yakışan budur.”

İDO’NUN KARARINDAN HABERİMİZ OLMADI

İDO’dan gelen açıklamalar doğrultusunda, seferlerdeki bu değişiklik kararına kendisinin de destek verdiğinin söylenmesi üzerine ise Farsakoğlu, “İDO’nun kararından bizim nasıl haberimiz olacak? Bize bağlı bir kuruluş değil. Biz defalarca görüştük."

Kurumun siyasi bir ayrımcılık yaptıklarını düşünmediğini söyleyen Farsakoğlu, "10-15 yolcu için bir vapurun sefere konması israftır tabii. Buna kimsenin itirazı olmaz. Ama birkaç yüz yolcu için de vapur seferi şart." yanıtını verdi.


GÜNTAY ŞİMŞEK'İN BUGÜNKÜ YAZISI:



...

Okuyucu Yorumları:

Dile getirin lütfen

27 Ekim 2009 19:25

Lütfen, yeni gemilerin bizim sulara uygun olmadığını, eski gemilerin orta şiddette poyrazda ve lodosta gidebildiği halde,bu durumlarda yeni işletmeye alınan gemilerin durgun sularda bekletildiğni de yazınız.

Denize yeni açılan vapurların, Hamburg kanal sularına uygun olduğunu..bizim denizlerimize, iklim koşullarına (lodos, poyraz) uygun olmadığını da dile getirin.

Yeni gemilere boşa harcanan paralarımızla, zorlu havalarda bizi yarı yolda bırakan vapurların incelenmeden alınması, bilirkişilerin hiçe sayılarak adım atılması. Ne iş ?
Burnunun dikine gidilmesi ne iş.
Vapurlarımızın tamir ve onarım işlerinin bilirkişilerce tersanelerimizi kapatıp yerine işi bilmeyen taşaronlara verilmesi Ne İş ?

Dile getirin, dile getirin.
Yeter, en insaf... Burunlarının dikine gitmeyi ne zaman bırakacaklar...




.........................................................10

Gerçek Gündem, 27.10.2009

http://gercekgundem.com/?p=227389


Adalılara lodosta su alan motor

Benyamor: "Adalıların vapur sıkıntısı bir can güvenliği meselesi, karlılık değil."



Hürriyet yazarı Gila Benyamor, Adalıların vapur sıkıntısına dikkat çektiği yazısında, "İşin ucunda insanların can güvenliği olunca kar-zarar hesabı yapılır mı" diye sordu.

Adalılara vapur yerine lodosta su alan motor

ANLADIĞIM kadarıyla Adalılar CHP’li bir belediye başkanı seçmenin bedelini ağır ödüyorlar.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi daha önce AKP’li belediye başkanıyla yapmış olduğu protokolü yenilemedi.Dolayısıyla Adalar Belediyesi’ne ait ambulans dahil deniz araçlarına yaptığı mazot yardımını kesti.
Ardından bu araçlardaki personelini geri çekti.
Şimdi de sıra seferden vapurları kaldırarak motor koymaya geldi.
İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın “Haydi İstanbul-Vapurunu Seç” Kampanyası aklıma geldikçe bugün gelinen noktaya şaşırıyorum.
Zira kampanya ile sözüm ona daha konforlu, daha hızlı vapurlar seçmiştik o güzelim emektar vapurlarımızın yerine.
Ne oldu o yeni vapurlara?
Hangi hat üzerinde çalışıyorlar?
Kış aylarında nüfusu 14 bini aşan Adalar hattında olmadıkları kesin.
Yoksa İDO, Adalar’a en kısa hat olan Adalar-Bostancı hattında yağmurda, lodosta can güvenliği olmayan motorları sefere koyar mıydı?
İnternette dolaşan fotografları görseniz.
Geçtiğimiz günlerdeki şiddetli lodos fırtınasında tekneleri sular basmış.
Vapurlara uygun yapılan iskelelere yanaşan motorlara yaşlılar, tekerlekli sandalyelerdeki hastalar bin bir güçlükle bindiriliyor.
Yıllardan beri kışın seferde olan vapurların kaldırılmasına Adalılar tepkili.
Çoğunda “CHP’li belediyeye oy verdik diye cezalandırılıyoruz” duygusu hakim.
“Adalar-Bostancı Vapurumu Vermiyorum Platformu”nu oluşturup 10 bine kadar imza toplamışlar.

İBB ve İDO geri adım atar mı?

Geçenlerde Paris’te Grand Palais’deki sergi açılışı sırasında ayaküstü sohbet imkânı bulduğum Topbaş’a seferden kaldırılan vapurları sormuştum.
“2 milyar zarar ediyoruz. Tabii kaldıracağız” demişti.
İDO özelleştirilecek; kâr, zarar hesabı yapılması normal gelebilir.
Ama işin ucunda insanların can güvenliği olunca böyle bir hesap yapılır mı?




.........................................................11

From: SELDA ARKAN
Subject: Re: ADALAR POSTASI-2330: yarin 12:30'da bulusalim (büyük) ada sahillerinde...
Date: October 27, 2009 2:30:41 PM EET
To: adalar.postasi@gmail.com


Pazar günkü Cumhuriyet gazetesinde çıkan karikatür...

...

Cumhuriyet 25.10.2009

KİM KİME DUM DUMA BEHİÇ AK






.........................................................12
26.9.2009

ADALAR'A
MOPUR DEĞİL
VAPUR İSTİYORUZ!

[ ilgili arzuhal şu adreste: http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2009/10/adalar-postasi-2318-ne-yazik-ki-tek.html ]


ADALAR POSTASI
adalar.postasi@gmail.com
htpp://adalar-postasi-guncel.blogspot.com

Emine Çiğdem Tugay, Handan Altıneller, Şirin Ünal Kahraman, İpek Yagal Gül, A. Armağan Portakal, Davut Berker, Tuba İlkmen Şenay, Pınar Örtel, Yaşar Özürküt, Recep Yarlığan, Yasemin Baran, Tugay Kartal, Arif Pırnal, Begüm Yavuz, Fethi Okyar, Selda Arkan, Pınar Turhan, Ayşe Çağlar (Prof. Dr.), Birsen Sezgün, Sasa Vasiliadiz, Selah Özakın, Aris Kyriazis, Pınar Satıoğlu, Hakan Satıoğlu, Arif Çağlar (Dr.), Gökhan Akçura, Oya Koca, Orhan Bursalı, Sara Beşkardeş, M. Cemal Beşkardeş, Ali Fuat Beşkardeş, Ahmet Can Beşkardeş, Zehra Taşman, Fatma Samiye Beşkardeş, Selma Kurdakul, Cem Ertekin, Ömer Faruk Beşkardeş, İzzet Beşkardeş, Fatma Artunkal, Mercan Bursalı, Meryem Bursalı, Nisan Özdoğan, Seza Artunkal, Akgül Baylav, Cahit Baylav, Ayşe Bilgin, Ali Bilgin, Kerem Khan, Uğraş Salman, Mehmet Selim Tugay, Canan Alioğlu, Engin Damcı, Nesrin Yazıcı, Mehmet Onaner, Muharrem Demir, İsmail Serdar Demir, Alper Dizdar, Ender Eren, Ersin Güneralp, Seda Zobaroğlu, F. Nur Çakmak, M. Berken Çakmak, Musa Çakmak, Nesimi Büyükbabani (Prof. Dr.), Melek Kızıldağ, Arif Kızıldağ, Aziz Kızıldağ, Keklik Kızıldağ, Deniz Kızıldağ, Derya Kızıldağ, Çağlar Kızıldağ, Menteş Azuz, İlkay Kurdak, Istatis Arvanitis, Kenan Yüksel, Sibel Yüksel, Sinan Yüksel, Aykut Yüksel, Gamze Yüksel, Gülsevil Tüzün, Işık Meriç, Kaya Onur, Gönül Kurtkan, Kuten Kurtkan, Alanur Kurtkan, Altuğ Kurtkan, Sezin Kurtkan, Feride Özmat, Mustafa Özmat, İsmail Özsürücü, Nevin Özsürücü, İrem Özsürücü, Berkay Özsürücü, Nirva Özsürücü, Vildan Kaçar, Mete Kaçar, Ayşe Şive, Baturer, Avni Baturer, Burcu Özgültekin, Doğan Özgültekin, Deniz Özgültekin, Ayda Arel (Prof. Dr.), Selçuk Gül, Şebnem Aksan (Prof. Dr.), Nevin Arpaçay, İsmail Baysal, Sema Baysal, Gökhan Baysal, Ataol Behramoğlu, Hülya Behramoğlu, Barış Behramoğlu, Eren Sagay, Bingül Durbaş, Füsun Başer, Ron Rose, Emma Rose, Kerim Rose, Tiraje Dikmen, Dilek Zaptçıoğlu, Jurgen Gottschlich, Nilgün Cerrahoğlu, Ali Şenalp, Esen Çamurdan, Mine Baysan, Celâl Karaca, Ahmet Tanrıverdi, Hüsnü Fikri Karaman, Nurettin Karaman, S. Ufuk Tatlı, Nazaret Gezer, Mircan Göçer, Nuran Çelik, Levon Çelik, Uğur Ademoğlu, Harun Keşiş, Mustafa Altıneller, Can Altıneller, Cem Altıneller, Stelki Triyandafilidis, Ömer Faruk Şenay, Yurdanur İlkmen, Oğuz Argon, Eda Yurdakul, Nur Kızıltuğ, Celâl Kızıltuğ, Esra Kızıltuğ, Selçuk Kızıltuğ, Dilek İçinsel, Nezih Bayraktar, Ayşegül Bayraktar, Damla Bayraktar, Asuman Demir, Serap Güre Şenalp, İrini Notis, Diamandis İliadis, Uğurhan Öksüm, Efe Rıfat Öksüm, Umut Deniz Öksüm, İnciser Sayın, Emine Tosun, Zeynep Kalender, Serap Erdem, Hülya Balkay, Necdet Balkay, Bülent Baviker, Metin Karadağ, Rabia Gürol, Ayşegül Beton, Filiz Tokcan, Ceylan Yüceoral, Işık Yüceoral, Selen Tokcan, Sema Miller Çamurdan, Kâmil Masaracı, Yeşim Bayrak, Elif Acar, Hakan Senemoğlu, Semiha Baltacı, Baki Nedim Baltacı, Rezan Peya Gökçen, Tülay Çellek, Erendiz Özbayoğlu (Prof. Dr.), Sakine Fındık, Neşe Kıldacı, Murat Özen, Kâzım Şakar, Mustafa Gök, Mustafa Erol Yazman, Mustafa Araç, Ramazan Özen, Osman Yürük, Turgay Şakar, Zeynel Çelik, Ender Özbey, Yako Nigri, Melih Ürkmez, Ömer Ürkmez, Hacer Ürkmez, Hakkı Gezgin, Lütffiye Gezgin, Ali Murat Gezgin, Mahmut Bağrıyanık, Osman Yazıcı, Erol Çelik, İbrahim İşleyen, Sandy Ongan, Gülçin Delice, Satı Kıbıç, Cemal Uluca, Halil Özen, Şaban Güney, Ümit Ünal, Kemal Şakar, Hüseyin Çelik, Perihan Şakar, Leyla Demirkol, Derviş Güler, Galip Uçan, Salih Kuru, Musa Kâzım Biçer, Erkan Araç, Erol Kösciler, Hasan Kösciler, Gencay Ünal, Ali Tunç Şenbir, Mustafa Kerşit, Yücel Yıldırım, İsmail Gül, Murat Akdemir, Bayram Kaya, Osman Özen, M.Ali Vural, Hüseyin Aydın, Nazmi Arslan, Kadir Duman, Funda Gök, Necmettin Yödem, Cafer Şakar, Ruhser Şakar, Neslihan Şakar, Fatma Şakar, Rahime Aydın, İrem Aydın, Gülabi Şakar, Kemal Şakar, Leyla Şakar, İbrahim Yazganoğlu, Tuğrul Akoğlu, Sabri Poyraz, Hayrettin Kızılkaya, Celal Arpa, Tanla Özer, Selma Kösoğlu, Mahmut Öztürk, Seta Sahakyan, Fatma Ekşi, Gülsun Gürol, Ferhat Pehlivan, Filiz Altınbaş Yılmaz, Güney Kurdak, Deniz Kurdak, Mehmet Gözgücü, Ferda Erdinç, Hande Solakoğlu, Buket Uzuner, Murat Adalı, Süleyman F. Başaka, Sara Bahar, Nalan Cezer, Zübeyde Duran Dizdar, Feryâl Orhon Basık (Prof. Dr.), Celâlettin Basık, Birge Elif Basık, Makbule Orhon, Eşref Tümer, Adnan Mete, Can Öroğlu, Semra Öroğlu, Kıvanç Öroğlu, Güvenç Öroğlu, Dimitri Koçias (Taki), Nilgün Karsan, Başar İsmail Çetinelli, Kemal Çetinelli, Hüseyin Ateş, Kadir Çınar, Yusuf Çetin, Hüseyin Ünal, Kemal Satık, Müslüm Işık, Hüseyin Demir, Bayram Çiftçi, Yakup Şahin, Ekrem Hacı, M. Nuri Şahin, Hasan Işık, Rafel Çalışkan, Ahmet Emre, Sıracettin Şahin, Selahattin Altundağ, Turan Gürsözlü, Doğukan Kaynak, Hakan Gürsözlü, Kutbettin Atayan, Dursun Çelik, Turgay Çelik, Emrah Dursun, Zafer Aslan, Salih Çiçek, İsmail Hallaçoğlu, Nazmi Yüncü, Burhan Çiçek, İlyas Tetik, Siyami Tekin, Adem Söylemez, Rıza Girginer, Nedim Camer, Yavuz Üstünel, Aziz Tomar, Suat Kirpik, Özkan Çolak, Recep Altunbaş, Mura Çevik, Selahattin Şahin, Recep Şahin, Herekel Tokatlı, Alaaddin Karsan, Ersoy Tümay, Mustafa Atılgan, Nihat Atılgan, Murat Atılgan, Erdoğan Demir, Kâmil Dala, Göltan Getek, Kemal Kumlutepe, Kemal Şahin, Akın İdigül, Fikret Gedik, Salih Yakut, Mustafa Çalışkan, Engin Vay, Ayşe Yıldırım, Birsen Gürdağ, Esma Çetin, Münire Kocatepe, Veysel Öner, Rabia Sezer, Tuncay Duman, Atakan Söğüt, Tekin Söğüt, Süleyman Söğüt, Cafer Distas, Rüstem Kaya, Melahat Koç, Sertaç Dokuzer, Nureser Koç, Şaheser Özbalçık, Taceser Ergül, Şaziment Çolak, Fatma Küçüker, Burhan Yalçınçıray, Fikriye Akkemik, Mücella Ceylan, Mehmet Ceylan, Gönül Coşkuner, Remziye Çiftçi, Veli Çiftçi, İlker Çiftçi, İzzet Özacar, Güler Sarıgül, Ergün Sarıgül, Mustafa Güncan, Halil Çelen, Necdet Simdim, Hürriyet Yılmaz, Fevzi Miletli, Deniz Vaylayan, Meliha Barışkan, İsmail Yıldemir, Mustafa Gültekin, Eyüp Gültekin, Sevim Oğuz, Aysel Yazgu, Ruhugül Yaşar, Esra Tokmak, Hakan Zeyrek, Ayşe Tokmak, Nebahat Erdoğan, Sofia Koredis, Kamil Ceylan, Mualla Ceylan, Emine Miletli, Sabahat Bilensoy, Ender Varlık, Emine Kanbur, Nermin Yılmaz, Nilgün Koçtaş, Aynur Koçtaş, Aynur Bostan, İrem Erman, Aysel Sözer, Sami Başat, Kadir Dönmez, Gül Ersan, Nezmi Başbozkent, Ali İçin, Gürel Çoban, Zuhal Çetin, Vural Bereket, Eşref Arlı, Ayla Dönmez, Seyfetullah Taş, Kutbettin Taş, Murat Güneş, Yusuf Öztürk, Sema Damcı, Nefise Kayar, Güven Önen, Celal Önen, Fehime Merttürk, Günaydın Merttürk, Behçet Merttürk, A. Nazif Aydın, Sevgi Kunal, Habibe Terzi, Cesim Karasu, Turan Karasu, Serekan Erol, Serdar Karasu, Feyyaz Karasu, Rafet Karasu, Fırat Karasu, Erdal Karasu, Yusuf Öztürk, M. Emin Taş, Mehmet Taş, Abdülbaki Taş, Şefik Taş, Veysel Karasu, Ferman Aksu, Taner Erol, Mert Pala, Yavuz Çelik, Fadime Himmet, Hatice Özacar, Kadriye Sevin, Ünal Çelik, Tolga Itmeç, Yasemin Itmeç, Nevriye Yıldırım, Işıl Türk, Ayşe Eryaz, Bülent Er, Lale Göral, Asiye Özkan, Gönül Atak, Aydın Senbir, Cihan Talay, Esin Özbay, Kâzım Önel, Sercan Önel, Güler Dilmaç, Nurcan Arız, Yaşar Turan, Haşim İnatlı, Nurcan Karadağ, Şerife Can, Fesih Zencir, Atilla Kılıç, İsmet Sert, Ayten Atılım, Mustafa Levent, Kamil Orhan Güngör, Kezban Avşar, Cihat Yılmaz, Selami Vural, Yaşar Öner, Doğan Önder, Osman Levent, Davut Yıldırım, Ramazan Gencer, Haskız Albayrak, Fatma Başçılar, Burhan Deniz, Fidan Bozkırt, Turan Pala, Hava Özkaradeniz, Emin Özkaradeniz, Kemal Anaç, Celâl Anaç, Aysel Ay, Sinan Karasu, Safiye Çelik, Çetin Evdiz, Yaşar Türkmen, Fethi Yeşil, Ayşe Boz, Oya Özdemir, Neslişah Demirel, Akın Demirel, Kahraman Özdemir, Alaaddin Merttürk, Reyhan Merttürk, Ayşe Yanık, Hamide Günay, Fatma Şen, Tahsin Karataş, Gülçiçek Taşdemir, Aysun Duman, Büride Kayhan, Yuana Tukatlı, Nermin Ateş, Şevket Gülyar, Güzide Sarıbayraktar, Öznur Özana, Emine Mete, Sonay Balcılar, Fidaye Balcılar, Leyla Dönmez, Cemile Atalay, Hülya Kazancı, Murat Arlı, Vahdettin Zeren, Y. Aykut Çalık, Mukaddes Çalık, Erhan Bayram, Metin Bayram, Erdal Özkaynak, Mevlût Erdoğan, Ahmet Ünsal, Zehra Gürçay, Sebahattin Saraman, Tahsin Atılgan, Abdullah Atılgan, Abdullah Tuğlu, Hüseyin Tuğlu, Hamdi Güreş, Ansude Baytaş, Erol Baytaş, Pelin Baytaş, Tekin Zencir, Kalender Öney, Döne Türk, Seran Kahvecioğlu, Saliha Öcal, Gülsüm Emzikli, Ayla Karsan, Cemalettin Pelit, Serdar Özlük, Feyyaz Karasu, Mustafa Kaymaz, Yaşar Turgut Alp, Vilma Agopyan, Gülsüm Ok, Mine Kuşadalı, Fatma Yeğiner, Fatma Turna, Nebahat Çelik, Azmi Demir, Sevgi Altın, Emine Yılmaz, Murat Yılmaz, Zübeyde Balcı, Bahar Honet, Emine Akgün, İsmail Balcı, Kezban Koçyiğit, Gökhan Kaplan, Bekir Peker, Okan Aydın,Gunnar Köhne, Adnan Fındık, Deniz Fındık, İlyas Güler, Fatma Güler, Rıza Güler, Nilgün Güler, Seçkin Güler, Abidin Güler, Dawn Güler, Evrim Güler, Elyana Emilya Güler, Özlen Tümer (Dr.), Kubilay Beyhan, Reyhan Oksay, Zeynep Alemdar, Murat Tandoğan,Gonca Baviker, Ersin Saran, Tanya Özkan Saran, Bakır Yeğenoğlu, Gülhan Çakır, Hasan Yazıcı, Nejat Kâmil, Cemal Şakar, Mithat İlikçi, Berç Yazmacıyan, Ömür Güner, Mine Levent, Döndü Şener, Muhammet Tanık, Şeküre Çelen, Bircan Çelen, Cenan Kılınç, İsmail Tanrıverdi, Aynur Tanrıverdi, Azra Tanrıverdi, Fevzi Yorulmaz, Sevim Yorulmaz, Cenk Yorulmaz, Ayşın Baykan, Melda Çift, Aymelek Erdemir, Nursevil Özel, Aget Gülçiçek, Necla Kıncı, Altan Kılınç, Ramazan Temel, Eldebran Akünal, Ayten Sabis, Şeyma Dal, Şule Halatçı, Meral Ataç, Avni Kurtuldu, Selen Koca, Cüneyt Kurtuldu, Yeşim Ortaç, Zeynep Külek, Eser Ertuğrul, İhsan Şimşek, Peker Seyhan, Mithat Seyhan, Melahat Bayraktar, Tülin Halit, Habibe Çaşkurlu, Uğur Çaşkurlu, Ümit Tekin Önsal, Melike Önsal, Özlem Özvarış, Nesimi Özvarış, Recep Demirak, Selvinaz Demirak, Heylin Seyhan Sezginsoy, Yeşim Garip, Fadıl Teper, Nevhide Teper, Vildan Hanım, Beki Molho, Refail Molho, Sara Molho, Coya Motola, Moiz Motola, Natan Fermon, Diana Motola, Adel Katz, İshak Katz, Sima Molho, Burçak Demirok, Gülsen Bakiler, Ezel Garip, Kubilay Ertuğrul, Füsun Güneygül, Zuhal Kalender, M. Onur Emral, Serdal Yaşar, Kâmil Şahin, Muhammet Ali Çeniz, Galip Uçan, Sadık İmamoğlu, Hadiye Adakan, M. Emin Kelen, Turgay Önal, Yorgo Yorgiyadis, Saadet Öztürk, Serdar Coşar, Fatma Coşar, Hera Avedian, Tahsin Çiftçi, Selahattin Orhan, Kâmil Akın, Fehmi Akkaya, Arzu Savatlı, Hasan Savatlı, Tuğba Aküzüm, İsmail Aküzüm, Rahime Aydın, Şaban Tanık, Selçuk Toşdu, Fanayoti  Nikolaidas, Batuhan Tanık, Şeyma Baharoğlu, Alin Uzman, Halim Güngör, Semra Has Çırpıcı, Arif Bozuçurum, Tuğçe Karsan, Tahsin Çiftçi, Ergün Sarıgül, Güler Sarıgül, Gülsen Aydemir, Gürsel Kaya, Abdullah Yıldırım, Yakup Sevinç, Salvo Bener, İris Kürkçübaşı, Erdoğan Güneş, Serhat Yüksel, Banu Yıldız, Neamo Kanitler, Armen Alacef, Özgür Bozkurt, Alman Bahar, Aslan Şirin, Duygu Çakır, Nazlı Denli, Tiginçe Oktar (Prof. Dr.), Taylan Karaduman, Hayati Önel, İlyas Yıldırım, Engin Paşa, Bereo Kuyumcu, Maria Maltezos, Lena Shulte, Mihal Manara, Noula Manara, Yasemin Yılmaz, Kâmil Yılmaz, Stelyo Karayani, Nursu Dönmez, Hatice Karakaş, Mikail Paşa, Serdar Köşker, Edibe Köşker, İlyas Yirmi, İspir Carcar, Simon Köşker, Ayfer Köşker, Erol Günay, Ferda Ertürk, Hamdi Çelik, Bülent Albayrak, Berker Albayrak, Reyhan Albayrak, Sabri Ertekin, İsmail Yıldırım, Sara Köşker, Mihail Köşker, Sultan Dilmaç, Fatma Dilmaç, Orhan Dilmaç, Fetma Dilmaç, Duygu Sütçü Girit, Olgaç Sütçü, Nafiye Dilmaç, Ramazan Dilmaç, Deniz Koç, Ozan Dilmaç, Okan Dilmaç, Sasi Nikolaidis, Yani Nikolaidis, Sotiriya Papadoplus, Mariya Coli, Naciye Dilmaç, Mariya Paşa, Hülya Yirmi, Ayşe İmil, Sotici Hacıyanakos, Kostandi Talyaduro, Vasil Lemopulo, Kâmuran Yalınca, Andın Lauter, Leman Taşkın, Güldane Milas, Rika Pandelara, Elçin Durmuş, Ayhan Aktaş, Suyun Tülbençi, Paulos Pandelara, Enzi Durmuş, Efe Durmuş, Aygin Güraslan, Emre Kayıkçı, S. Selen Sağlam, Özdemir Feyizoğlu, Zeynep Güzeldoğu, Ulaş Güzeldoğu, Talin Etyemez, Manuk Etyemez, Serda Etyemez, Fatoş Kendir, Janet Bilmen, Raffi Etyemez, Arman Etyemez, Zabel Etyemez, Tunç Öner, Ari Etyemez, Natali Etyemez, Ayk Etyemez, Annik Ableoğlu, Pier Ableoğlu, Ender Merter, Işıl Merter, Tankut Merter, Gökcin Merter, Handan Yalvaç Kaplan, Sofi Mitarakis, Özlem Kırval, Latif Sönme, Erol Günay, Sabih Gürce, Vasil Stavrapulo, Mümtaz Lumioscu, Gökalp Demir, Serdar Acı, Asalettin Ayrancı, Yalım Eralp, A. Nail Eti, Handan Eliz, Kemal Eliz, Hikmet Eliz, Hayrunisa Eliz, Selma Eliz, Kutsal Eliz, Eser Eliz, Ebru İnanç, Gültekin İnanç, Gülseren İnanç, Şeniz Demir, Doğan Demir, Derya Coşgun, Eda Altın, Elena Karadeniz, İdil Yanar, Gökhan Yanar, Ali Murat Gergin, Özen Çeliktemel, Ayten Ateş, Gül Malkoç, Hanna Yumurta, Nermin Çeliktemel, Mehmet Çeliktemel, Hızır Balcı, Ferzan Yıldırım, Melike Cerit, Efterya Yalmacı, Muharrem Yıldız, Celâl Karagül, Şeref İpekçi, Mustafa Savaş, İbrahim Çelgin, Recep Özen, Ayhan Arlı, Faruk Erişgin, Mehmet Şinik Elmas, Sedat Elmas, Beki Kalaoza, Eliya Levi, Amarya Levi, Ceni Benbase, Lara Pilavzade, Fatoş Sedetmen, Maria Cassa, Muzaffer Sedetmen, Şaduman Ünver, Efsane Celayi, Mehmet Makin Durak, Şeyma Eliz, İbrahim Hakkı İsaoğlu, Derya Mermertaş, Ebru Özen, Özlem Dalkılıç, Behçet Özen, Fikriye Öcal, Hakkı Kapan, Betül Keçeci, Esra Kılıç, Ezgi Yıldırım, Murat Ay, Halis Yılmaz, Ali Haliloğlu, Derya Cengiz, Mustafa Kerşit, Fatih Kelen, Özhan Özgün, Ayşegül Kakaliçoğlu, Kadir Ağbaba, Rıza Gülkanat, Osman Kad, Hayrettin Kızılkaya, Şeref Taş, Memet Demir, Gonca Elmas, Nermin Ayder, Ekrem Ayder, Özgü Ayder, Ali Özdemirler, Ahmet Şekerci, Bahar Cengiz, Zeynep Cavıldak, Suna Bıçakçıoğlu, Tülin Yazgan, Dilek Derman, Gönül Coşkuner, Ayhan Culum, Koray Kakaliçoğlu, Selahattin Koç, Can Kaplan, Orkun Tanrıkulu, Atilla Becan, Canan Kaplan, Zafer Acar, Ulviye Koç, Mustafa Koç, Mustafa Türkoğlu, Nebahat Kakaliçoğlu, Pınar Eliz, Hayrünnisa Eliz, Kutsal Eliz, Cavit Ülkü, Kemal Cebeci, Hüseyin Aksoy, Kenan Karakaş, Bülent Demirörs, Ayşe Bilgiç, Ahmet Hasip Bilgiç, Bahar Bilgiç, Dilara Eliz, İsaret Sura, Hasan Kafagil, Mehmet Tuhsol, Sallahi Aslan, Cemal Adnan Ginçay, Affan Ginçay, Hakan Kuru, Ahmet Sokullu, Kuzey Zobu, Musa Sarıgul, Toğyan Akdağ, Emel Akdağ, Murat Atay, Ergin Özdemir, Sadık Doğan, Yılmaz Akbulut, Gönül Dinler, Cabbar Doğan, Turgut Erdoğan, Gönül Serin, Abdullah Kalın, Gözde Acır, Mehmet Serin, Kevser Kocabaş, Hamza Şahin, Ebru Şahin, Muhittin Yıldırım, Bedriye Yıldırım, Bülent Atmaca, Tanay Garip, Nafi Haleva, Sevgi İmam, Songül Arcı, Tayfun Dinler, Bülent Akpolat, Mehmet Okumuş, Ahmet Okumuş, Hatice Özacar, Rıza Gülban, Orkun Tünay, Ayhan Karadeniz, Nebahat Karadeniz, Murat Serin, Sebahattin Koç, Soner Kurtses, Şevket Kahraman, Volkan Kaya, Sinan Özer, Yıldırım Koca, Firdes Barış, Ayla Erdik, Apti Erdik, Senem Şimşek, Emrah Şimşek, Renan Bilek, Manolya Bilek, Hakan Çelen, Azmi C. Kaynak, Selin Acar, Oya Özdemir, Hüseyin Çetin, Mehmet Erdik, Gülnaz Uzunyol, Ziya Ünver, Ali Akpolat, Makbule Armağan, Güzel Aydın, Hülya Akpolat, Melek Akpolat, Erdinç Tanrıverdi, Erten Yıldırım, Duygu Armağan, Menekşe Kiraz, İsmail Sarıkaya, Mehmet Şin, Nur Çelik, Ali Özdemirler, İffet Özdemirler, Veysel Almaz, Metin Akgün, Hatice Tokdemir, Gizem Tokdemir, Seda Bakır, Umut Varış, Zeynel Karakuş, Orhan Odabaşı, Roberto Calich, Didem Edman, Ali Erol, Neriman Erduman, Memduha Kuban, Sezai Yavuz, Enif Yavuz, Nurcan Aslan, Şerife Özdemir, İlgün Boran, Necle Çelikbaş, Ümit Çelikbaş, Banu Akçaoğlu, Hasan Selışık, Nazife Kırımlıoğlu, Babür Kırımlıoğlu, Can Kırımlıoğlu, Fatma Safvet Özdil, Pakize Kemik, Nino Varon, Harika Tiniş, Füsun Çelikbilek, Sabiha Çelikbilek, Ferşan Başaka, Süleyman Başaka, Orçun Başaka, Gül Tündoğan, Şenol Dilmaç, Volkan Dilmaç, Nusret Uzunyurt, Emel Dilmaç, Ayşe Söbütay, Emine Demirkaya, Ali Yüksel Meriç, Ülkü Özer, Ahkar Zapetan, Kiper Pehlivanzade, Demet Kavala, Murat Kavala, Enes Gülce, Mehmet Tertipli, Pırıl Şenyurt, Yeşim Mumcuoğlu, Esra Uğursay, Banu Şilte, Kadir Demircan, Meryem Yankol, Mehmet Altan Kaya, Burak Akpınar, Seçil Yavuz Akpınar, E. Arzu Akmeriç, Özgür Varlı, Levent Kılıç, Erhan Keseli, Levent Bulusan, Abdülbasit Gülsen, Burak Özgen, Ahmet Yılmaz, Pınar Can Kaya, Mihriban Karu, Duygu Atayurt, Sarp Aykut, Nahit Karslı, Tan Uras, H. Sevgi Özgen, Altan Özgen, Burcu Özgen, H. Cahit İlkmen, Bedriye İlkmen, M. Emin İlkmen, Şebnem İlkmen, Nisan İlkmen, Ahmet İlkmen, Suzan McClusky İlkmen, Erhan İlkmen, Yasemin Sohtorik İlkmen, Mustafa Mestanlar, Fikriye Mestanlar, Mehmet Mestanlar, Ömür Mestanlar, Mustafa Gevrek, Ayşe Gevrek, Yasemin Sönmez, Rozi Asa, Metin Berk (Dr.), Osman Bahadır, Zafer Ataylan, Nuran Ataylan, Utku Ataylan, Ezgi Ataylan, Ebru Şendoğan, Ayten Sendoğan, Ayfer Yavi, Erkal Yavi, Melis Akıllı, Sezen Çavdar, Kerem Çavdar, Nurşen Dönmez, İlgi Adalan, Şebnem Pekcan, Murat Pekcan, Nilgün Gömüç, Adnan Göker, Vedia Göker, Levent Göker, Cihangir Dönmez, Benkitül Dönmez, Altuğ Dönmez, Deniz Dönmez, Erhan Öztürk, Saadet Büyükengiz, Server Güzey, Arzu Kılıçöz, Altan Hüseyin, Betül Karaca, Ece Karaca, İ. Cem Yenigül, Fatma Subaşı, Aleksandra İliadis, Meryem Koray (Prof. Dr.), Hatice Yavuz, Gürol Kaymak, Özgür Kaymak, Olcay Başeğmez, Nursel Gülenaz, Deniz Kandiyoti (Prof. Dr.), ... (27 Ekim 2009 Salı günü 14:33 itibariyle toplanan 1147 imza...)