3 Nisan 2009 Cuma

ADALAR POSTASI-2256: adalar'da akp neden kaybetti, chp nasıl kazandı?

ADALAR POSTASI
3 Nisan 2009


http://urun.gittigidiyor.com/1950-BURGAZADA-KONULU-11-ADET-FOTOGRAF_W0QQidZZ14909587


* * *
ADALAR'da TARIHTE O GUN:

6 Subat 1893 Pazatesi gunlu Burgazadasi'na gitmekte olan Heybeliada sakinlerinden bazi kisilerin bindigi sandala girerek paralarini gasbedenlerin yakalanmasi hakkinda...

* * *
ADALAR'da BU GUN:


Buyukada, 30/03/2009 18:48

* * *
http://dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca
3 Nisan 2009 Cuma gunu Buyukada'da HAVA DURUMU:
parcali bulutlu
9/15ºC
% 71-91 nem
KD 27km/sa

* * *

Cicely Mary Barker, The Pansy Fairy.


* * *
1- Adalar'in eski kaymakami CHP'li aday Mustafa Farsakoglu 4 bin 573 oy alarak, ilcenin belediye baskanligini yuruten ve AKP'den tekrar adayliga soyunan Coskun Ozden'i geride birakti...

2- Akin Terzi: "Yuzlerce oy silme, yuzlerce oy tasima... Tum oyunlara ragmen Adalilar..."

3- Remzi Kartal: "Secim sonuclari ile ilgili verdigniiz oy sayisi ve oranlari kulliyen yanlistir. Kamuoyuna duyrulur..."

4- Deniz Emin Tufekci: "Adalar'da AKP neden kaybetti, CHP nasil kazandi?"

5- Bostanci Vapur Iskelesi'nde bir sergi...

6- Bu katta luzumsuz yanan lambalari sondurun...

ADALAR POSTASI'nin 2256. sayisinda...

)O(


..........................................................1
Cumhuriyet, 1.4.2009

[...] ADALAR: Adalar'in eski kaymakami CHP'li aday Mustafa Farsakoglu 4 bin 573 oy alarak, ilcenin belediye baskanligini yuruten ve AKP'den tekrar adayliga soyunan Coskun Ozden'i geride birakti. Adalar genelinde oylarin yuzde 53.79'unu alan Farsakoglu, 1516 oy farkla belediye baskani oldu. [...]


..........................................................2
From: Akin Terzi
Subject: Re: ADALAR POSTASI-2255: adalar belediye baskani mustafa farsakoglu secildi derken eski baskanin giderayak hile hurdasiyla cikti meydana foyasi...
Date: April 1, 2009 10:02:01 AM EEST
To: adalar.postasi@gmail.com

Yuzlerce oy silme, yuzlerce oy tasima... Tum oyunlara ragmen Adalilar cevaplarini –zekalariyla dogru orantili olarak ve demokrasiye bagli kalarak– verdiler.
Emegi gecen herkesi kutluyorum.

Saygilarimla...

Akin Terzi


..........................................................3
From: Remzi Kartal
Subject: Re: ADALAR POSTASI-2255: adalar belediye baskani mustafa farsakoglu secildi derken eski baskanin giderayak hile hurdasiyla cikti meydana foyasi...
Date: April 1, 2009 6:40:06 PM EEST
To: adalar.postasi@gmail.com

Sn. Emine Cigdem TUGAY,
Secim sonuclari ile ilgili verdiginiz oy sayisi ve oranlari kulliyen yanlistir. Kamuoyuna duyrulur.
Remzi Kartal

* * *
From: Remzi Kartal
Subject: Re: ADALAR POSTASI-2255: YANLIS HABERLER YAYIYOR
Date: April 3, 2009 8:55:13 AM EEST
To: adalar.postasi@gmail.com

Sn. Emine Cigdem TUGAY,
secim sonuclari ile ilgili verdiginiz oy sayisi ve oranlari Kulliyen yanlistir. kamuoyuna duyrulur.
LUTFEN HATANIZI  GECIKMEDEN DUZELTINIZ.
AKSI TAKDIRDE SIZI ARIF BEYE SIKAYET EDECEM!!!!!!!!
Remzi Kartal


* * *

"Remzi Kartal" rumuzuyla yazan Sayin ...... ....,*

ADALAR POSTASI'nda yayimlanan Adalar'daki yerel secim sonuclari,
ilgili haberlerde de belirtildigi uzere
http://secim.haberler.com/2009/sonuc.asp?il=adalar
ve
http://secim2009.ekolay.net/secim2009_canli_sonuclar.aspx?t=bld&tn=450
adresli haber kaynaklarindan alinmis olup
yanlissa madem dogrusunu kaynagiyla birlikte kamuoyuna duyurmanizi onemle rica ederiz.

Zira her iki mektubunuz da dogru sonuclara dair bir bilgi icermediginden,
"dogru" bilgiyle kesin sonucu ADALAR POSTASI'nda yayimlayabilmek amaciyla baktigimiz Yuksek Secim Kurulu'nun
http://www.ysk.gov.tr/ysk/Belediye/adalar.pdf
adresinde de "Bu ilceye ait sonuc tutanaklari henuz sitemizde yayinlanmamistir." ibaresi yer almaktadir.

Ayrica ve onemle bilmelisiniz ki ADALAR POSTASI'nin "Arif Caglar" adinda veya baska bir isimde sikayet mercii yoktur.
Unutmayasiniz diye her ADALAR POSTASI'nin kunyesinde de yayimladigimiz uzere:
"ADALAR POSTASI aslinda hic kimse, ayni zamanda siz, herkes, hepimiz!
Gercekte 1 Nisan 2005'ten beri sanal alemde bir haberlesme agi sadece..."

Bildiginiz gibi ADALAR POSTASI belli bir periyoda gore yayimlanmamaktadir. Annemin vefatinin pesi sira 20.8.2008'de kolon kanseri teshisi ve ameliyatinin ardindan 9.9.2008–3.3.2009 tarihleri arasinda kemoterapi goren ve ne yazik ki tam da tedavisinin bittigi sirada bu sefer de karacigerine sirayet eden hastaligi nedeniyle babam, 7 Nisan Dunya Saglik Gunu'nde hastahaneye yatip 9 Nisan'da ameliyat olacagindan, 6. Daire Pera ile 7. Daire Adalar ve doktorlar arasinda adeta mekik dokumaktayim su gunlerde... Bahsettiginiz 1,5 gunluk "gecikme" iste elimde olmayan bu nedenlerle...

Bu vesileyle 7 Nisan gununden itibaren sayet hastahanede internet baglantisi yoksa babamin refakatinde olacagim yaklasik 15 gun boyunca ADALAR POSTASI'nin yayimlanamayacagi anlayislari ricasiyla ADALAR POSTASI'nda seyredenlere duyurulur.

ADALAR POSTASI'nda seyredenlerden
Emine Cigdem Tugay
)O(


* Mektubunuzun uslubunun, kanimca asil adiniz ve saniniza yakisik almayacagi dusuncesiyle adinizla degil gonderdiginiz sekliyle "son defaya mahsus olmak uzere" Remzi Kartal rumuzuyla yayimladigimizi, evvelce ADALAR POSTASI'nda seyredenlerden birine yine Remzi Kartal rumuzuyla gondermis oldugunuz mektubunuzun da ADALAR POSTASI'nin "Hakaret ve suclama iceren, dogrudan kisisel surtusme ve tartismaya yonelik, uslup ve ifade tarzinda, karsilikli saygi cercevesinde haberlesme kurallarinin uygulanmasina ozen gosterilmesi" minvalindeki yayim kurallarina uygun olmayan icerigi dolayisiyla yayimlanmadigini, Adalar'in kultur ve tabiat varliklarinin korunmasina yonelik ADALAR POSTASI'na gonderilen kimi mektuplarda rumuz kullaniminin mumkun olabilecegi ancak ADALAR POSTASI'nin yayim kurallarina uygun olmayan bir bicimde dogrudan kisi ve/veya kisilere yonelik olarak yazilan metuplarda rumuz kullanildigi takdirde sozkonusu mektuplarin ADALAR POSTASI'nda yayimlanmayacagini bilgilerinize sunariz.



..........................................................4
From: Deniz Emin Tufekci
Subject: Fw: Adalarda seçim sonuçları ile ilgili bir analiz
Date: April 2, 2009 7:27:56 PM EEST
To: adalar.postasi@gmail.com

Adalar'da AKP neden kaybetti, CHP nasil kazandi?

Secimin sonucunun bicak sirtinda oldugunu, kazananin son saatlerde, az bir oy farkiyla belirlenecegini tahmin eden birisi olarak, bu tahminlerimin dayanagini da iceren goruslerimi sizinle paylasmak istedim.

Bir secim analizi yapmaktan cok, secim oncesinin perde arkasinda her iki partide (AKP ve CHP) gelisen olaylarin sureci ve secim sonuclarini hangi olcude belirledigini aktarmak istiyorum.

AKP iktidari son 4 yildan bu yana Adalar'da var gibi gorunse de, aslinda mevcut yapi son 24 yilin bir turevi, devami niteliginden baska bir sey degildir.

Bir onceki secimde neredeyse en yakin rakibine 3 kat fark atmis bir yonetim, 29 mart secimlerine de o oz guveni tasiyarak girmis, belki de o nedenle pes pese vahim, stratejik hatalar yapmistir.

ANAP'dan AKP'ye gecen baskan ve bir kisim ekibi nedense AKP icinde pek sicak karsilanmamis, aday belirleme surecinde ise AKP icinde bir catlak olusmasina yol acmistir. Bu catlagin maliyeti, belki de eski baskana secimi kaybetiren birinci etken olmustur. AKP kokenli bagimsiz adayin aldigi oy ile AKP ve CHP arasinda secim sonuclarindaki farka bakilinca neredeyse ayni oldugu gorulmektedir.

CHP adayinin belirlenmesi oncesinde AKP'nin yeni meclis listesine bir kisim etkili ANAP kokenli isimleri katan eski belediye baskani, CHP adayinin aciklandiginin ertesi gunu nedense rahatlamis, secimi daha garanti gorup, onceden listesinde olacagini bildirdigi o bilinen ANAP kokenli meclis uyelerini liste disina iterek, o kesimin oylarini da bir anlamda elinin tersiyle itmis, belki de beklemedigi sonu kendi elleriyle hazirlamisti.

Secim surecinde eski baskanin oz guveni o kadar belirgin bir noktaya cikmisti ki, son yillarda Adalar'da ozellikle insaat isleri basta olmak uzere cesitli islerde calisan dogu kokenli yurttaslarimizla yaptigi son toplantida ''aslinda onlarin oyuna hic gereksinim duymadigini, oy verseler de, vermeseler de bir seyin degismeyecegini, secimi zaten almis durumda oldugunu'' soyleyerek, kimi tahminlere gore yaklasik 300 civarinda oyun CHP'ye donmesine neden olmustur ki secim sonuclarinda bu kaybin 600 olarak hesaplanmasi gerekmektedir. Bir taraf almasi gereken oydan 300 eksik aliyor, diger taraf ise almasi gereken oyun 300 oy uzerine cikiyor, boylece fark 600 oluyor.

Kuskusuz eski baskan bir onceki belediye secimlerinde aldigi oyun nedredeyse %30 eksigini alirken, diger yanda 2008 yerel secimleriyle kiyasladigimizda AKP oylari tavan yaparak en ust sayiya ulasmistir.

AKP ve eski baskan acisindan secimin kaybedilmis olmasinin temel nedenleri pes pese yapilan bu stratejik hatalar disinda diger bir etken ise CHP cephesindeki gelismelerdir.
24 yildir girdigi (SHP, CHP) tum secimleri kaybetmis olan CHP, 2008 genel secimlerinde en yakin rakbi AKP'ye neredeyse iki kati oy fark atmis, Adalar genelinde acik ara birinci parti olmustu.

Secmenin oy tercihi bilindigi gibi genel secimlerde parti eksenindeyken, yerel secimlerde aday ekseninde gelismektedir.

CHP adayinin gec aciklanmasi, belirlenen adayin kimi esnaf tarafindan pek sicak karsilanmamasi vs gibi etkenlerin disinda parti orgutunun de yetersiz kalmasi gibi etkenler, ilk baslarda CHP'nin bu secimde de nal toplayacagi izlenimi dogurmustur.

Bugune kadar tum secimlerde geleneksel hale gelmis secim oncesi kavgalarin, uyusmazliklarin sonucu orgut bolunmus, cokca partili kendi partisinin adayina oy vermedigi gibi, karsi tarafin adayina calismistir. Yillardir suren bu bolunmusluk, CHP icinde baskanliga adayliklarini koymus ancak secilememis aday adaylarinin insiyatifi ele alarak belirlenen adayin etrafinda CHP semsiyesi altinda toplanmasi, orgutte olusabilecek catlagi ortadan kaldirdigi gibi, secim oncesinde, secime bir ay kala atanan yeni ilce yonetimi birligin bir simgesi olarak secim surecini birlik icinde yurutmustur. Bu olgu, Adalilar tarafindan dikkat ve ilgiyle izlenip gozlenmis, secimi kazanabilecek partiler arasinda adindan en cok soz ettiren parti olarak CHP ortaya cikmistir.

Bu birlesme ya da bolunmeme sureci, AKP'ye ve belediye yonetimine karsi olusan tepki oylarinin da adresi olmustur.

Kemak Kilicdaroglu adinda simgelenen sempati oylari da yukselen CHP oylarinin bir nedeni olmustur.

Kuskusuz oylama sonucu Adalar'da alinan CHP oylari bir miktar artmis gorunse de Istanbul genelindeki CHP'nin oy artisini yakalayamamistir.

Secim surecinde aday isimlerinin gec aciklanma dolayisiyla adaylarin yeterli calisma suresi bulamamasi, CHP orgutunun toparlanmasina karsin, orgutlenmenin geregi gibi yapilamamasi, belirlenen adaylarin bir kismina yonelik tepkinin giderilememesi gibi nedenler bugun mazeret olarak one surulse bile beklentilerin altinda bir oy alindigi aciktir.

Kusku yok ki orgutun kusmeden calisip toparlanmasi, belki yeni oy gelmesi konusunda pek etkili olmasa da karsi tarafa gidecek oylarin onune ciddi anlamda bir set cekmistir.

Ozetlersek,
* Adalar'da 24 yil sonra yeni bir anlayisin umudu CHP ile dogmustur.
* Adalar'da CHP oylari Kemal Kilicdaroglu faktorune ragmen genel secimlere gore cok az bir artis gostermistir.
* Eski baskan kisiliginden dolayi AKP oylarini iki kat artirmistir.
* Eski baskanin gecen yerel secimlere gore (ANAP) oyu %40 civarinda azalma gostermis, sol ve CHP oylari gercek adresine donmustur.
* AKP Adalar'da oy sayisini ve oranini artirmistir.
* CHP orgutunun butunlesmesi secimin galip bitirilmesinde en onemli etken olmustur.
* Ancak CHP Adalar ilcesinde, Istanbul'daki oy artis yuzdesinin cok altinda kalmistir. Yerel faktorun onemi burada gorulmektedir.

Secim sonuclarini ozellikle CHP'nin secilen baskani ve meclis uyeleri dogru yorumlamak zorundadir. Kerameti kendinden menkul seyh havasina girebilecek psikolojinin, ''orgut de kimmis secimi ben kazandirdim, inisiyatifi her kosulda ben kullanirim'' soylemine siginanlarin, bir partinin adayi olup secildigini unutup bagimsiz adaymis gibi tavir belirleyenlere, ''yonetimi kiminle paylasacagimi ben bilirim'' yanilgisina girenlerin etrafinda ancak menfaat iliskisi icine girecekler kalir. CHP'nin durust, namuslu, halka kucak acan, sicak iliskiyi seffaf bir yonetim anlayisiyla yoneteciginden kusku duymadigim yeni belediye baskani sunu hic aklindan cikarmamalidir.

Parti orgutu basta olmak uzere ona oy verip secilmesine katkida bulunan herkes, onu ayni zamanda gorevi boyunca denetleyecek, gerekirse uyaracaktir.

Ona oy vermeyenlerin de belediye baskani oldugunu asla unutmayacaktir.

Ciceklerle donanmis, yerlerine bal dokup yalayacagimiz, pisligin giremedigi, esnafin ekonomik olarak yuzunun guldugu, yuzlerce gencimize is uretildigi, sosyal dokunun harekete gecirilip yasamin hareketlendigi, betonlasmaya set cekilen, motorlu tasitlarin yok oldugu bir ada ozlemi icinde olanlar olarak, secilen belediye baskani, belediye meclisinin uyeleri ve il genel meclisi uyelerine basarilar dilerim.

Deniz Emin Tufekci


..........................................................5

Bostanci Vapur Iskelesi, 30/03/2009 17:53

Denizlerimize karsi sorumlulugumuzu animsatmayi amaclayan, Sualti Temizlik ve Bilinclendirme Hareketi'nce denizlerimizden cikartilmis kati atiklardan olusan "Envanter Sergisi" 23-29 Mart tarihleri arasinda Bostanci Vapur Iskelesi'ndeydi...


..........................................................6
From: Talat Hitay
Subject: Fwd: (SB)"235' FW: Fw: [uakl75] Ilt: Oy verilen okulda (Ataköy)=?iso-8859-1?Q?_anlamli_bir_foto!!?=
Date: April 1, 2009 8:58:58 PM EEST
To: adalar.postasi@gmail.com